Update 8.21

NTS heeft i.v.m. COVID-19 het triagecriterium COVID-19 toegevoegd aan de ABCD klachten. Deze staat daar voor logistieke redenen. Dit criterium is niet van invloed op de urgentie, maar geeft de gebruiker de mogelijkheid om aan te geven of de patiënt van COVID-19 wordt verdacht t.b.v. de overdracht, opdat personeel de juiste voorzorgsmaatregelen kan treffen.
Tevens zijn de reanimatie instructies aangepast. Bij ‘Reanimatie drenkeling/verstikking’ en ‘Reanimatie volwassene’ staat nu vermeld dat kinderen in de leeftijd van 12 t/m 17 jaar wel beademd moeten worden. Dit naar aanleiding van de laatste richtlijnen van de NRR.

Uw ICT-leverancier zal deze update uiterlijk 28 mei 2020 beschikbaar stellen.

 

Update 8.11

Vanaf 23 maart 2020 is de nieuwe update van NTS (8.11) uitgerold. Uw ICT-leverancier heeft normaal gesproken een periode van een maand om te testen en dan nog een maand de tijd om deze aan gebruikers beschikbaar te stellen. Echter is er door de COVID-19 uitbraak besloten om de testperiode aanzienlijk in te korten en de update direct beschikbaar te maken. Reden daarvoor is de aanpassing van de meldersinstructies bij de reanimatie volwassenen. De NRR heeft de richtlijnen voor de reanimatie aangepast i.v.m. de veiligheid van de reanimist. Dit betekent dat de meldersinstructies direct moesten worden aangepast en dat we daar niet mee wilden en konden wachten.

Zijn hier vragen over dan horen wij het graag (bureauNTS@de-nts.nl).

Hieronder staan de documenten waarin u de wijzigingen kunt nalezen.

Wijzigingendocument_NTS_8.11

Handleiding Ingangsklachten Zwangerschap_definitief