Belangrijk bericht: aanpassing reanimatie instructies NRR

Belangrijk bericht voor gebruikers van NTS voor telefonische triage

De reanimatie instructies van de NRR zijn aangepast. Belangrijke aanpassing is dat ook bij de niet-getrainde hulpverlener instructies moeten worden gegeven voor beademing bij baby’s en kinderen EN in geval van verdrinking of verstikking bij volwassenen. De redactieraad van NTS vindt dit een goede en noodzakelijke aanpassing, omdat bij baby’s, kinderen en verdrinking en verstikking, beademing levensreddend kan zijn. De redactieraad zal deze aanpassingen zo spoedig mogelijk in NTS verwerken. Aangezien NTS net een update heeft uitgerold kan dit op zijn vroegst in de zomer van 2017. Tot die tijd adviseren wij tijdelijk de volgende oplossing:

  • Reanimatie van baby’s en kinderen: gebruik de instructies voor de getrainde hulpverlener (dus ook wanneer de beller niet getraind is).
  • Reanimatie drenkelingen:  gebruik de instructies voor de getrainde hulpverlener ‘drenkelingen’

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen en aanpassingen binnen de NTS  en zien bovenstaand advies als beste tijdelijke oplossing.We vragen u notie te nemen van deze aanpassing en deze onder de aandacht te brengen van uw organisatie en medewerkers.We begrijpen dat dit lastig kan zijn voor uw medewerkers en hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,
namens de redactieraad Tessa Postuma